2017. dec 30.

Vélekedés - A 2017-es mozis évről

írta: szmozizok
Vélekedés - A 2017-es mozis évről

Az idei év filmjei rangsorolva

szmk_2017.jpgLezárult a 2017-es mozis év, ezért fogtam az összes produkciót amire sikerült eljutni és rangsoroltam őket. Sajnos volt ami kimaradt, de így is összesen 47 filmet tekintettünk meg filmszínházban. A magas darabszám okán a listámat kategóriákra bontottam és a végén egy top 10-es abszolút sorrendet állítok. Felhívom a figyelmet, hogy a film egy szubjektív dolog, rengeteg minden befolyásolja a fogadtatását. Az elfogultság kiszűrése érdekében Az utolsó Jedik alapból kimarad, és a tisztánlátás végett előre jelezném: a sci-fi és képregény zsáner előnyt élvez. Fontos még, hogy a rangsorok utolsó darabjai nem feltétlen azt jelentik, hogy rossz filmről van szó, a számomra csalódást keltő darabokat külön megemlítem. A filmcímekre kattintva a hozzá tartozó vélekedés nyílik... Kellemes év összefoglaló böngészést (csatlakozást vagy egyet nem értést) kívánok!

Sci-fi kategória:szmk_2017_banner_6.jpgA kedvenc kategóriám olyan szempontból kiábrándító volt, hogy a folytatások tetszettek, az újdonságok már kevésbé fogtak meg. A Szárnyas Fejvadász 2049 azonban kárpótol mindenért, sajnálom és egyúttal megértem, hogy a közönségsiker elmaradt, de szerintem egy sci-fi kedvelőnek ez a film egy gyöngyszem.

  1. Szárnyas fejvadász 2049
  2. Majmok bolygója: Háború
  3. Alien: Covenant
  4. Valerian és az ezer bolygó városa
  5. Terminátor 2: Az ítélet napja 3D
  6. Páncélba zárt szellem
  7. Élet
  8. Utazók
  9. A kör 

 

Képregény kategória:szmk_2017_banner_7.jpgLogan karmainak valóban jót tett a 18-as korhatár, de a filmstílusa is nagyon egyedi a képregény filmek között, az új Peter Parker karakterét meglepően jól sikerült eltalálni, ellenben sokan nem fognak egyetérteni, de a Ragnarök számomra sok volt.

  1. Logan
  2. Pókember: Hazatérés
  3. Galaxis Őrzői 2.
  4. Wonder Woman
  5. Az Igazság Ligája
  6. Thor: Ragnarök

 

Magyar film kategória:szmk_2017_banner_3.jpgIgazán impozáns lista, 2 nem akármilyen művészi és 2 remek szórakoztató film amit bátran ajánlok mindenkinek. A pince szombathelyi kötődése miatt volt érdekes, de egy ilyen horrort azért csak az nézze aki meri. A Testről és Lélekről számára nagyon drukkolok az Oscar díjnak, mert szerintem igazán megérdemli.

  1. Testről és Lélekről
  2. a viszkis
  3. Jupiter Holdja
  4. Kincsem
  5. A pince

 

Animációs film kategória:szmk_2017_banner_4.jpgPixar kreativitás, és szenzációs zene, a holtak földjén való látogatás felejthetetlen és zsebkendő pusztító élmény, ezért COCO magasan a legjobb animációs film. A Verdák 3. szerencsére eltörli a 2. rész kellemetlen emlékét, ügyesen zárják Villám McQueen történetét, Batman pedig viccesen batman-es.

  1. Coco
  2. Verdák 3.
  3. Lego Batman
  4. Ferdinánd
  5. Lego Ninjago

 

Amolyan vegyes, talán fantasy kategória:it_background1.jpgHorror az első helyen, még magam is csodálkozom, de ezen filmek közül emlékszem erről jöttem ki a legelégedettebben. A Széttörve igazi meglepetés volt, Arthur pedig hamisítatlan Guy Ritchie szórakozás parádés zenével.

  1. Az
  2. Széttörve
  3. Arthur király és a kard legendája
  4. Szépség és a Szörnyeteg
  5. Kong: Koponya-sziget
  6. Karib-tenger kalózai: Salazar bosszúja
  7. Múmia
  8. A nagy fal
  9. Transformers: Az utolsó lovag

 

Amolyan vegyes, minden ami az előzőkből kimaradt kategória:szmk_2017_banner_2.jpgRövid, velős, feszült és felejthetetlen élmény a DUNKIRK, Nolan ismét nem okozott csalódást pedig részemről nem kedvelt témához nyúlt. Az Anyám-mal vitakozni lehet, de akkor is agyba férkőzős mozi, míg a John Wick esetében van némi elfogultság, egyszerűen úgy folytatták ahogyan kell, itt érzek egy kis holt versenyt a ritmusra vezető Baby Driver-rel.

  1. Dunkirk
  2. Anyám!
  3. John Wick: 2. felvonás
  4. Baby Driver
  5. A számolás joga
  6. Az alapító
  7. Hans Zimmer Live
  8. Trainspotting 2
  9. Tűnj el!
  10. Kingsman: Az aranykör
  11. Gyilkosság az Orient expresszen
  12. A sötét ötven árnyalata

 

Számomra a 10 legjobb 2017-es moziélmény rangsora:img_5227.JPG

  1. Szárnyas fejvadász 2049
  2. Logan
  3. Dunkirk
  4. Testről és lélekről
  5. Anyám!
  6. Coco
  7. Pókember: Hazatérés
  8. Az
  9. Galaxis Őrzői 2.
  10. John Wick: 2. felvonás 

A csalódások pedig: Transformers: Az utolsó lovag, A kör, Utazók, A nagy fal, Múmia.

Amiről bánom lemaradtam: Régi város, Némaság, Logan Lucky, A legnagyobb showman.

Szólj hozzá

2017 review