2018. már 17.

Szárnyas fejvadász 2049 ereklyék

írta: szmozizok
Szárnyas fejvadász 2049 ereklyék

Limitált whisky és blu-ray fémdoboz közelebbről

szmk_blade_runner_szarnyas_fejvadasz_2049_bluray_whisky_1.JPGVégre otthon is el lehet merülni a Szárnyas fejvadász világába és újból meggyőződni, hogy tényleg ez a 2017-es év legjobb sci-fi-je, amelyhez stílusos, vitrinbe való ereklye kollekciót sikerült összeállítanom.

A Johnnie Walker együttműködés szerelemgyerekéről, illetve az 1982-es filmig visszanyúló eredettörténetéről a Szárnyas fejvadász 2049 bemutatójakor írtam. Szerencsémre egy whisky rajongó ismerősömnek említést tettem róla, így magaménak tudhatok egyet a 39.000 üveges limitált kiadású Director's Cut-ból. Az ebay árfolyama szerint filmes ereklyén túl befektetésként is megállja a helyét.  

Az üveg alakja megegyezik a filmben látottal, amiből a történet szerint Harrison Fordnak egymillió üvegje van és a kutyától sem sajnálja.img_5828.JPGA whiskyt nem bontottam meg, tartalmáról nem tudok nyilatkozni, de az üveg film autentikus alakján túl további Szárnyas fejvadász vonatkozása a lábrészen egy felirat. A díszdoboz szinte minden oldala izgalmas, az elején az üveg képe, két szélén 2049-es kék és narancs színvilággal. Az oldalakon hatalmas filmcím felirat, a hátulján pedig minden amit tudni érdemes a keletkezéséről. A teteje a kedvencem, mert a Johnnie Walker és a Blade Runner szövegben és logóban is viccesen passzolnak. Belül a lepusztult Las Vegas futurisztikus illusztrációja adja a hangulatos hátteret. Az alábbi galériában lehet mustrálni: 

A blu-ray díszdobozból nem az ár, hanem a külcsín miatt nem a mondo-s, hanem a mozi plakátos verziót választottam lemondva ezzel extrákkal teletömött lemezről. Így is kaptam egy plusz 3D-s korongot amivel nem tudok és nem is akarok mit kezdeni. A fémdoboz elején K ügynök, hátulján Deckard a sivár 2049-es jövőben, belül pedig Joy óriás hologramos jelenete.

A beltartalom lélegzetelállító TV képernyőn is, Hans Zimmer-be beleremeg a nappali, de az extrák csak a legszükségesebbeket nyújtják:

Prológusok: a film elé kiadott 3 rövidfilm remek összekötő kapocs az eredeti történet és a folytatás között, ezek az interneten is megtalálhatóak és persze én is megemlítettem őket.

Balde Runner 101: marketing anyag, rövid értekezések a film karaktereiről, technológiákról. A film megtekintése után sok újat nem mondanak, de Jared Leto gondolatai az által megformált Niander Wallace-ról remek gyorstalpaló lehetne bármely valódi politikusnak.

Creating the world of Balde Runner 2049: kulisszák mögötti dokumentumfilm. A rendező Dennis Villeneuve elmeséli miért kellett annyi díszletet készíteni, és miért jobb mint a zöld háttér technológia. Ennek előnyeit a színészek is megerősítik, illetve megtudjuk, hogy Roger Deakins (operatőr - Remény rabjai, Nem vénnek való vidék, Skyfall, Sicario) a kezdetektől a projekt része volt és operatőri munkáján túl rengeteg mindennel hozzájárult, hogy így néz ki a film. Miután Deakins és a film látványvilága egyaránt megkapta a maga Oscar díjait ez a rész picit még fel is értékelődött.  

 

A whisky és a fémdoboz együtt igazán méltó otthoni relikvia csomag az egyik legnagyszerűbb sci-fi filmhez.szmk_blade_runner_szarnyas_fejvadasz_2049_bluray_whisky_1.JPG

 

Szólj hozzá

whisky ridley scott johnnie walker blade runner szárnyas fejvadász collect dennis villeneuve