2020. nov 17.

Vélekedés - The Lego Star Wars Holiday Special (Disney+)

írta: szmozizok
Vélekedés - The Lego Star Wars Holiday Special (Disney+)

Kocka végjáték a messzi galaxisban

szmk_star_wars_lego_holiday_special_disney_plus_darth_vader_csillagok_habouja_kylo_ren_halalcsillag_1.jpgA Disney Plus nem kockáztatott, hanem összeraktak egy best of Star Wars-t Lego kiadásban.

A Mandalori új évada alatt és az ünnepek közeledtével, egészen pontosan 2020. november 17-én, a Disney felrakta a saját Holiday Special-jét a streaming oldalára. Csupán azért írtam, hogy a Disney sajátja, mert volt már ilyen 1978-ban, mégpedig pontosan november 17-én, de most egészen másról van szó. A Lego-s együttműködés animációs filmek terén nem újdonság a Csillagok Háborújában jártasok számára. A megszokott lökött humort hozták ezúttal is, a történet koncepciója viszont egy sláger válogatáshoz hasonlít, amit a Skywalker kora után indítanak. Az egyetlen amit nem értek az ünnepi jelző. Felhúzzák az egészet egy bizonyos galaktikus karácsony (Life Day) dologra, mégis jó messze megyünk tőle, ezért ezt egy picit feleslegesnek éreztem. A könnyed hangulatot mondjuk vitathatatlanul leszögeli az elején azok számára, akiknek új világ a Lego Star Wars filmek. Után egy egészen más dimenzióba keveredünk, aminek az alapreceptje ismerős lehet. Thor 2, Doctor Strange vagy akár a Végjátékot is hozhatnám példának, amikor idők és helyszínek között ugrabugrálunk itt-ott felbukkanó portálokon keresztül. Szóval Marvel recept. Azt nem tudom megítélni, hogy egy nem Star Wars rajongó ezt miként éli meg, de én a magam részéről 40 percen át maximálisan élveztem. Az összes ikonikus jelenetet nem járjuk be, mert 9 egész estés filmről van szó, meg a mellékágat is érintjük. Így is majdnem a játékidő összes percére jut egy ismerős idézet meg szituáció. A sztori kimenetele sejthető, a Lego kockás látványvilág a megszokott, az időkavarodás óriási, ami igen sok kellemes geget szül. Csillagok Háborúja és Lego rajongóknak ez egy rövidke szívmelengető ünnepi élmény.

(A Disney Plus szolgáltatáshoz egy VPN előfizetésre volt szükség, továbbá egy németországi dombornyomott bankkártyára. A VPN aktiválással úgy érzékeli a rendszer, mintha Németországban lennék és stabilan működik a Disney Plus számítógépen, ami ma már könnyedén a TV-re is átjátszható. A területi korlátok áthágása némileg visszaüt, mert amíg aktív a VPN az HBO GO például már nem használható a számítógépen.) 

ELŐZETES:

POSZTEREK:szmk_star_wars_lego_holiday_special_disney_plus_darth_vader_csillagok_habouja_kylo_ren_halalcsillag_4.jpg

szmk_star_wars_lego_holiday_special_disney_plus_darth_vader_csillagok_habouja_kylo_ren_halalcsillag_3.jpg

szmk_star_wars_lego_holiday_special_disney_plus_darth_vader_csillagok_habouja_kylo_ren_halalcsillag_2.jpg

Szólj hozzá

kritika star wars finn lego disney animáció droid erő r2d2 poe animation yoda rey ezeréves sólyom darth vader skywalker chewbacca review halálcsillag boba fett fénykard palpatine han solo darth maul c3po holiday special r2-d2 lando calrissian disney+ disney plus mandalorian véleked