2020. nov 11.

Vélekedés - Togo (Disney+)

írta: szmozizok
Vélekedés - Togo (Disney+)

Kutyakalandos Disney a javából

szmk_togo-disney-plus_willem_dafoe.jpgMondok egy ízig vérig Disney családi mozit, ami a nagyvásznon is bőven elfért volna, ez a Togo.

Végre sikerült Disney Plus-t csiszolni az otthonomba, ami némileg bonyolult (lásd lent) és nyilván a The Mandalorian sorozat mozdította elő. Stabilan működik, van és szerintem legális, ez a lényeg. Két Star Wars sorozatepizód között az egyéb exkluzív tartalmakat is átböngésztem és kapásból egy remek filmbe botlottam. Én kedvelek mindenféle kutyás filmet a Hacsi-tól Beethoven-ig, még A vadon hívó szava digitális Buck-ját is szívembe tudtam zárni, de soha egyetlen filmes kutyáért nem izgultam annyira mint Togo-ért. Megtörtént eseményeken alapszik és még járvány is van benne. Az érzelmi töltet nem is lehetne kegyetlenebb, az alaszkai városkában tomboló vírus gyerekre veszélyes igazán és a vakcinát egy soha nem látott közelgő vihar miatt, kizárólag kutyaszánnal lehetséges elhozni, de még ez a megoldás is lehetetlen és életveszélyes kategóriájú. Itt jön a képbe Togo és gazdija Leonhard Seppala, azaz Willem Dafoe. A színész-kutya közötti tökéletes kémia, ami a rideg környezetbe is makulátlanul beleillik nem véletlen. Elég beírni a Google-be a Seppala nevet és már dobja is a képeket. Mint említettem igaz történet, a színész ráadásul tökéletes klón választás és a létező kennel-nek is ki kellett írni a honlapjára, hogy a Togo film alapján ne keressenek kiskutyákat, mert véletlen sem adnak. A filmben remek egyensúlyt találtak a kegyetlen izgalmak és cukiskodó kutya-gazdi barátság kialakulásáról szóló visszaemlékezéseknek. Mosolyogva lehet nevetgélni, majd felülni a kanapén és keresztbe tett ujjakkal szurkolni a hősök túlélésért. A köteléket egyre jobban érzi a néző és a kihívás is ennek megfelelően egyre nő. A Disney a digitális látványra nem adta az összes létező pénzét, mert Disney Plus-ra szánták, de az élő kutyák és egyéb valós hófúvásos jelenetekkel elegyítve ez a hiba elvész. Tökéletes családi filmélmény, ami kutyásoknak szinte kötelező. 

(A Disney Plus szolgáltatáshoz egy VPN előfizetésre volt szükség, továbbá egy németországi dombornyomott bankkártyára. A VPN aktiválással úgy érzékeli a rendszer, mintha Németországban lennék és stabilan működik a Disney Plus számítógépen, ami ma már könnyedén a TV-re is átjátszható. A területi korlátok áthágása némileg visszaüt, mert amíg aktív a VPN az HBO GO például már nem használható a számítógépen.)

ELŐZETES:

POSZTER:szmk_togo_disney_plus_1.jpg

 

Szólj hozzá

kritika disney togo review willem dafoe vélekedés disney+ disney plus