2019. okt 09.

Lányos apukák kedvenc jelenetei

írta: szmozizok
Lányos apukák kedvenc jelenetei

Így fogadd az első udvarlót

szmk_bad_boys_gengszter_zsaruk_a_gyulolet_amit_adtal_the_hate_u_gave_us_den_of_thieves_lanyos_apukak_jelenetek_2_1.jpgApaként nem tudod miként fogadd a lányod első lovagját? Íme három kiváló példa filmekből.

A napokban pótoltam egy súlyos filmes elmaradásom az HBO GO segítségével. A gyűlölet amit adtál méltó hírnevére. Remek dráma és akad benne egy jelenet ami rögtön eszembe juttatott másik kettőt. Lányos apaként vannak filmes dolgok amik jobban betalálnak. Az első lovag érkezése a lányos házhoz pontosan ilyen téma. A kigyűjtés érdekessége még, hogy mindhárom humoros esetben, afroamerikai családokról van szó. Kezdjük a legfrissebbel, tehát íme a három fim, amit lányos apukáknak akár egyetlen jelenet miatt is érdemes megtekinteni:

 

A gyűlölet, amit adtál / The Hate U Give (2018)szmk_bad_boys_gengszter_zsaruk_a_gyulolet_amit_adtal_the_hate_u_gave_us_den_of_thieves_lanyos_apukak_jelenetek_1.jpgA filmben a lány és a fiú az iskolai bálból érkeznek haza. Édesapa jókötésű és azzal kezd, hogy a fiút be sem engedi. Ad neki pénzt és megköszöni, hogy hazahozta a lányát.  Azt gondolja a fehér srác csak egy sofőr. A szívmelengető találkozás természetesen itt nem ér véget. A másik két filmmel ellentétben itt tetézi a bajt a srác bőrszíne, ugyanakkor nem erőltetett, természetesebb verziója apa-udvarló találkozásának. Az interneten nem találtam meg a részletet, de a film elérhető az HBO-n jelenleg is. 1 óra 25 percnél kezdődik a móka.

 

Gengszterzsaruk / Den of Thieves (2018)szmk_bad_boys_gengszter_zsaruk_a_gyulolet_amit_adtal_the_hate_u_gave_us_den_of_thieves_lanyos_apukak_jelenetek_3.jpgA gengszterzsaruk béna tucat filmnek nézett ki az előzetes alapján és nemcsak jó akciófilm, de megajándékozott a lenti fergeteges jelenettel. Az édesapa nem más, mint a rapper 50 cent, aki mind a filmben, mind az életben nem kispályás. Az edzőtermet nem igazán hanyagolja, ami meg is látszik. A filmben ráadásul van egy  bandája, amelyben a tagok hasonló testfelépítéssel rendelkeznek. Mit ad Isten a srácok éppen a garázsban dekkolnak, mikor az udvarló bálba vinné a lányát. A piszkos munkát itt a haverok végzik, 50 cent egyenes úriember marad. A jelenet szerencsére a film hivatalos marketing anyagának része, így elérhető a youtube-on.

 

Bad Boys II (2003)szmk_bad_boys_gengszter_zsaruk_a_gyulolet_amit_adtal_the_hate_u_gave_us_den_of_thieves_lanyos_apukak_jelenetek_4.jpgA sírvanevetős verzió. Filmtörténelmi klasszikus a Reggie vagy cula jelenet. Michael Bay-t rendezőt nem mindenki kedveli, de van az a stílus, ami piszok jól áll neki. A Bad Boys. Félő is, hogy a jövőre érkező harmadik részben hiányozni fog személye. Az édesapa (Martin Lawrence) ebben az esetben alacsony is, meg ki sincs gyúrva, de rendőr. Motozás, szájkarate és a segítségre siető társ, Mike Laurie (Will Smith) az apuka fegyvere. Még pisztollyal is hadonásznak egyet, hogy biztosan időben hazaérjen a gerlepár a randevúról. A youtube-on eredeti- és magyar nyelven is elérhető.

 

+1 Ráadástransformers-age-of-extinction-clip-mark-wahlberg.jpgEszembe jutott még egy, de ebben az esetben a filmet kizárólag a lányos apuka egysorosért nem javaslom megtekintésre. Érdekes, hogy szintén a Michael Bay művek termelték ki. A Transformers filmek színvonala részről részre csökkent mígnem negatívba csapott át, de negyedik epizódból egy jelenet megmaradt. Az udvarló jókor jó helyen jó autóval kimenti az édesapát és a lányát. Miközben körülöttük minden robban és Álcák üldözik őket, az apuka (Mark Wahlberg) érdeklődik, hogy a srogy ki ő? A válasz, hogy a pasija/barátja vagyok! Apuka enyhén felháborodva: Nem, nem vagy az!

 

 

Szólj hozzá

fun humor hype will smith transformers mike 50 cent bad boys marcus martin lawrence cula reggie den of thieves the hate u give a gyűlölet amit adtál gengszterzsaruk