2019. júl 17.

Az oroszlánkirály - a teljes filmzenei album

írta: szmozizok
Az oroszlánkirály - a teljes filmzenei album

Hangolódjunk az új Oroszlánkirályra

szmk_lion_king_oroszlanikraly_live_action_eloszereplos.jpgHans Zimmer féle Oscar, Golden Globe és Grammy díjas zenei alapokkal nagyot hibázni nem lehet.

A héten kezdik vetíteni a várva-várt élőszereplős vagy fotorealiszitikus vagy egyszerűen új Oroszlánkirályt és akár a nemrég látott Aladdin esetében, a látvány és történet mellé a filmzene is nagy hangsúllyal bír. Mindenki ismeri, mindenki hallotta, sokan Elton John előadásában, de van aki Szulák Andrea hangján. Az eredeti filmzenét Hans Zimmer szerezte 1994-ben és kapásból Oscar, Golden Globe és Grammy díjas zeneszerzővé avanzsált, totálisan érthetően.

Az új albumon az énekeket újra felvették a karakterek mostani hangját adó színészekkel. A Disney hivatalosan is lehetőséget biztosít a teljes filmzenei album meghallgatásához, például a YouTube-on lévő 'playlist-tel. Az énekhangokon túl az albumot végighallgatva a dallamok is megújultak, hiszen a 2019-es Oroszlánkirály feldolgozás nagyjából fél órával hosszabb lesz az eredetinél, így nem egy az egyben másolat.

Két új betétdal is készült hozzá. Az egyiket Nala eredeti hangja Beyoncé adja elő, a másikat pedig maga a Rocketman, Elton John. Az előbbiek és a személyes kedvencem lentebb is meghallgatható. A Remember szerintem az eredeti Oroszlánkirály filmzenében a King of pride rock néven futott és ezzel zárta Hans Zimmer mindkét budapesti koncertjén a Lion King szettjét. Bombasztikus élmény és véleményem szerint a legjobb darab a teljes műből, hiába a Can you feel tha love tonight sikere. Hallgassátok meg és irány a mozi!

A poszt végén pedig egy fergeteges meglepetés videó, amit az anyaggyűjtés során találtam...

 

Hans Zimmer megkapja az Oscar díjat Az oroszlánkirály filmzenéjért!

 

 

 

Szólj hozzá

hype disney oroszlánkirály beyoncé elton john lion king timon pumba hans zimmer simba liveaction zazu mufasa élőszereplős rocketman nala trónszirt