2019. jún 03.

Avatar - Discover Pandora - kiállítás

írta: szmozizok
Avatar - Discover Pandora - kiállítás

Megjárni a Pandorát

szmk_avatar_kiallitas_james_cameron_exhibition_pandora_navi_1.jpgAz Avatar kiállítás ár-érték arányban nem az igazi, de rajongóknak azért akad látnivaló.

Hétvégén végre eljutottam az Avatar kiállításra az Andrássy Élményközpontba Budapesten. A hivatalos neve Discover Pandora. Az áltudományosságot a helyén kell kezelni, ez egy film sikerének a bemutatása. Rengeteg mindent ki kell találni a részletekbe menőkig, hogy akkorát szóljon, mint 2009-ben az Avatar. A rendezvény interaktivitása szerintem pont annyira felesleges, mint a hasonló Star Wars Identities kiállítás esetében volt. A filmes kellékek replikái, szobrok és a jelmezek a nagy durranás, abból viszont igencsak kevés volt a fővárosunkba ideiglenesen tartózkodó Pandora bolygón. A jegy árát alapul véve még kétszer vagy háromszor ennyi látnivalót, mondjuk űrhajó maketteket vagy látványterveket és skicceket vártam volna. A film hiába csak egy részes b egyelőre, bőven van benne 2 emeletre való szürkeállomány. James Cameron technológiai úttörő mivolta miatt az interaktív rész is hiányérzetet keltett. Helyettük az Index cikk okán számomra legendássá vált kakik maradtak, de persze Avatar és James Cameron tisztelőként örülök, hogy egyáltalán láthattam a kiállítást. Június 23-ig lehet még nevezni, de kizárólag Avatar rajongóknak javaslom, ráadásul most 'Last Minute' akciósak a belépők!

Az alábbiakban néhány fénykép galériákba kategorizálva a látnivalókról és egy videó a legjobb interaktív látványosságról:

A Navi-k:

 

A ló (Direhorse):

 

Az ikrán (Banshee)

 

Viperafarkas (Viperwolf):

 

Jelmezek, kellékek:

 

Flóra:

 

Kaki:

 

Egyéb:

 

A legjobb interaktív látványosság: 

 

Szólj hozzá

avatar pandora kiállítás exhibition james cameron rda