2018. nov 28.

Filmajánló - A monostor gyermekei

írta: szmozizok
Filmajánló - A monostor gyermekei

A magas boldogság-index nem minden

a-monostor-gyermekei-1.jpgA dokumentumfilm kedvelőinek igazi gyöngyszem kerül a Savaria Mozi műsorára egyszeri alkalommal.

A legfontosabb dokumentumfilm fesztiválon az IDFA-n már tavaly bemutatták Arun Bhattarai és Zurbó Dorottya butháni-holland-magyar dokumentumfilmjét, amelyet idén a hazai mozik is műsorra tűztek. Szombathelyen is van lehetőség egyszeri alkalommal megtekinteni a több fesztivált megjárt és díjnyertes alkotást a Savaria Moziban. 

A dokumentumfilm két testvér Gyembó és Tashi életébe enged bepillantani Bhutánban, az utolsó buddhista királyságban. Átlagos tinédzserek, akik szabadidejükben fociznak vagy a Facebookon lógnak. Kis himalájai falujukban édesapjuk a felelős a helyi buddhista monostor őrzéséért. A tisztség apáról fiúra száll, így okkal reméli, hogy hamarosan ő is fiának adhatja tovább a szent feladatot. Eközben lánya, Tashi, profi focista karrierről álmodik, és egyre nyíltabban fejezi ki fiús identitását. Egy olyan bhutáni család érzékeny portréja tárul elénk, ahol a generációk közötti szakadékhoz csak a családtagok egymás iránti szeretete mérhető. És bár a bruttó nemzeti boldogság-index magas Bhutánban, sajnos még itt sem lehet minden álomból valóság.

A monostor gyermekei

Bemutató: 2018.11.29. 18:00 Savaria Mozi / Jávor Pál terem

Jegyfoglalás

 amonostorweb-01.jpg

 

Szólj hozzá

trailer dokumentumfilm a monostor gyermekei