2018. ápr 06.

Csináld Magad - Bosszúállók girland

írta: szmozizok
Csináld Magad - Bosszúállók girland

Stencilezés szuperhős zsúrra

szmk_stencil_girland_diy_csinaldmagad_avengers_bosszuallok_marvel_superhero.jpgMost nem saját kedvtelésből fogtam Marvel csináld magad projektbe, hanem megrendelésre dolgoztam. A megbízásom egy szuperhősös születésnapi zsúr girlandjának elkészítése volt. A terem két oldalára, 15-15 méteren, azaz gyors fejszámolással 80 tematikus zászlócska kellett. A szükséges alapanyagok: színes karton, átlátszó műanyag borító, szike, festékspray, és nyomtatási lehetőség. 

Az interneten a "marvel", "superhero", "avengers" és társai keresőszavakat kell a "stencil" szóval kiegészíteni és mehet a böngészés a képek között. Mivel ipari mennyiséget kell készíteni határidőre, az egyszerűbbeket választottam. A 10 nyertes minta alapján a kartonok színével variáltam, hogy minél kevesebb festék kelljen, mert az költségesebb, illetve a végeredmény színkavalkádja dominánsabb így. 

A stencil sablon készítéséhez kinyomtattam a mintákat, kettesével egy A4-es papírra, majd 4 oldalt ragasztószalaggal rögzítettem a műanyag fóliára.szmk_stencil_girland_diy_csinaldmagad_avengers_bosszuallok_marvel_superhero_1.JPGVágódeszkán szikével kivágtam. Itt figyelni kell a részletekre, le ne vágjunk olyan részt amit nem kéne, amúgy a pontos vonalkövetést nem kell annyira szigorúan venni, mert a fújt festék pont annyira maszatos szélet eredményez, hogy az összhatás tökéletes.szmk_stencil_girland_diy_csinaldmagad_avengers_bosszuallok_marvel_superhero_3.JPGKészen is vannak a stencil sablonok.szmk_stencil_girland_diy_csinaldmagad_avengers_bosszuallok_marvel_superhero_4.JPGSzélben és esőben is lehet fújni kültéren, ha szorongat a határidő, csak meg kell várni míg éppen alábbhagy a széllökés és kell egy nagy napernyő is az eső ellen.szmk_stencil_girland_diy_csinaldmagad_avengers_bosszuallok_marvel_superhero_5.JPGA megfelelő takaráshoz és a maszatolás mentes újra és újra cseréhez kell rutin, nekem 80 darab után sem ment mindig minden flottul.
szmk_stencil_girland_diy_csinaldmagad_avengers_bosszuallok_marvel_superhero_6.JPGA festék fújása még téglalap alakra történt, a bulisabb zászló forma utólag lett levágva. Mindkét felső sarkot irodai lyukasztóval előkészítettem a felfűzéshez.szmk_stencil_girland_diy_csinaldmagad_avengers_bosszuallok_marvel_superhero_7.JPGKözepes vastagságú fekete díszítő szalagból 15-15 méter a terem két oldalára, és türelem a fűzéshez és helyrehúzkodáshoz. Ez a vége. A hangulat fokozásához a korábbi Amerika Kapitány sisak és pajzs, a Logan karmok, illetve egyéb szuperhős tematikájú ereklyék járultak hozzá.szmk_stencil_girland_diy_csinaldmagad_avengers_bosszuallok_marvel_superhero_12.JPGszmk_stencil_girland_diy_csinaldmagad_avengers_bosszuallok_marvel_superhero_11_1.JPGszmk_stencil_girland_diy_csinaldmagad_avengers_bosszuallok_marvel_superhero_9_1.JPG

Szólj hozzá

születésnap csináld magad marvel pókember diy loki thor dekoráció vasember hulk birthday spider man iron man avengers deadpool amerika kapitány bosszúállók captain america fekete párduc girland black panther csinaldmagad thanos infinity war végtelen háború