2017. nov 29.

Az utolsó Jedik sisakmustra

írta: szmozizok
Az utolsó Jedik sisakmustra

Az Első Rend régi-új rohamosztagosai

szmk_star_wars_csillagok_haboruja_last_jedi_utolso_jedik_helmet_sisak.jpg

Két hét és Az Ébredő Erő folytatódik Az utolsó Jedik történetével. Egy új Star Wars film pedig feltétlen új karaktereket és gépezeteket is jelent, ezúttal az Első Rend új sisakjait vizsgáljuk közelebbről. Az Anovos hivatalos Lucasfilm licences  és méregdrága termékei segítségével.

Elsőre nekem sem tűnt fel, de a sima rohamosztagos sisak is minimálisan változott. Egymás mellé szerkesztettem őket, hogy jobban észrevehető legyen a különbség, ami nem újítás, hanem visszatérés a klasszikus birodalmi rohamosztagos irányba. A szájnyílás fogazatot kapott és nem egyenlő szélességben fut fel a szemekig, hanem leszűkül az alsó íven. Az orr rész pedig jobban felfut a szemek közé, melyek alakja is keskenyebb lett. A teljes sisak méretezése is szélesebbnek tűnik ami szintén a klasszikus formát hozza vissza.szmk_star_wars_csillagok_haboruja_last_jedi_utolso_jedik_helmet_sisak_9.jpgIlyen a klasszikus rohamosztagos sisak:

star_wars_first_order_stormtrooper_standard_helmet_classic.jpg

 

Az egyik újonnan bemutatkozó egység Az utolsó Jedik filmben az Executioner, avagy végrehajtó rohamosztagos. A hivatalos Csillagok Háborúja oldal szerint az egység feladata az árulókkal történő leszámolás. Őket minden bizonnyal FN-2187 azaz Finn akciója hívta életre. Sisakjuk formája megegyezik a fenti új rohamosztagosokéval, de fekete festéssel megkülönböztetve.

szmk_star_wars_csillagok_haboruja_last_jedi_utolso_jedik_helmet_sisak_3.jpg

szmk_star_wars_csillagok_haboruja_last_jedi_utolso_jedik_helmet_sisak_5.jpg

szmk_star_wars_csillagok_haboruja_last_jedi_utolso_jedik_helmet_sisak_6.jpg

 A másik új egység a letűnt Galaktikus Birodalom hagyományait ápolva Snoke vezér piros páncélos testőrsége a pretoriánus őrök. Itt kétféle sisak létezik alábbiakban a hivalkodóbb:

szmk_star_wars_csillagok_haboruja_last_jedi_utolso_jedik_helmet_sisak_4.png

szmk_star_wars_csillagok_haboruja_last_jedi_utolso_jedik_helmet_sisak_5.png

szmk_star_wars_csillagok_haboruja_last_jedi_utolso_jedik_helmet_sisak_6.png

szmk_star_wars_csillagok_haboruja_last_jedi_utolso_jedik_helmet_sisak_7.png

A kevésbé furáról nincsenek még ilyen képek, de azért már feltűntek itt-ott:szmk_star_wars_csillagok_haboruja_utolso_jedik_last_jedi.jpeg

Az utolsó Jedik kategória ezzel kifújt az Anovos-nál, de ráadásként van még egy újdonság, a Battlefront 2 játékból az Inferno osztag Tie pilóta sisakja:

szmk_star_wars_csillagok_haboruja_last_jedi_utolso_jedik_helmet_sisak_1.png

szmk_star_wars_csillagok_haboruja_last_jedi_utolso_jedik_helmet_sisak_2.png

szmk_star_wars_csillagok_haboruja_last_jedi_utolso_jedik_helmet_sisak_3.png

 

 

Szólj hozzá

star wars hype csillagok háborúja rohamosztagos stormtrooper last jedi utolsó jedik