2017. aug 24.

Star Wars: Az utolsó Jedik járművei

írta: szmozizok
Star Wars: Az utolsó Jedik járművei

Az Első Rend ismét nem kispályázik

szmk_utolso_jedik_last_jedi_star_wars_5.jpgLassan nap mint nap érkezik Csillagok Háborúja hír, azaz a felhajtás kezd felpörögni. A legújabb hivatalos képek az Első Rend masináit mutatják be némi végtelenül hasznos adatokkal kísérve.

Az új lépegető neve AT-M6, tehát All Terrain Megacalibur Six. A jelölés eleje megegyezik a régi jól ismert lépegetőével, az M6 pedig a fej felett a háton elhelyezkedő hatalmas lézerágyú típusát jelöli. A leírása alapján a korábbi AT-AT-nél jóval nagyobb méretű és nem elefántszerű, hanem majomszerű a mozgása, melynek segítségével könnyebben stabilizálható az ágyú. Nevében a hátulja, kinézetében az eleje változott.screen-shot-2017-08-23-at-1-50-57-pm.jpgszmk_utolso_jedik_last_jedi_star_wars_2.jpgA csillagromboló pedig a Dreadnought. A név érdekes választás, a brit haditengerészet csatahajó típusa volt, később a hasonló formájú csatahajókra is e néven hivatkoztak. A tetején 24 légitámadást elhárító kisebb ágyú, a hasi oldalán kettő tekintélyes orbitális ágyú található. Minden bizonnyal egy Scarif szintű pusztításra alkalmas,  de mégsem egy bolygó pusztító szuperlézer. Méretét tekintve 7.669,72 méter hosszú, így az 1.500-2.900 méter hosszú csillagrombolóknál komolyabb, de 19.000 méter hosszú Executor-hoz képest visszafogottabb.
szmk_utolso_jedik_last_jedi_star_wars_4.jpgszmk_utolso_jedik_last_jedi_star_wars_6.jpgszmk_utolso_jedik_last_jedi_star_wars_7.jpgAz AT-M6 és a Dreadnought bevetése decemberben 14-én!

Szólj hozzá

star wars hype csillagok háborúja last jedi utolsó jedik