2018. ápr 19.

A MARVEL Végtelen köveinek áttekintése, melyik-melyik és hol van?

írta: szmozizok
A MARVEL Végtelen köveinek áttekintése, melyik-melyik és hol van?

Hangolódjunk a Bosszúállók: Végtelen háborúra

szmk_marvel.jpgNem a Marvel lexikális tudást kívánom fejleszteni, csak emlékeztetőnek a Bosszúállók: Végtelen háború elé, és hangolódva a nagy mozis eseményre összedobtam a köveket amikre Thanos hajt. A Gyűjtőtől (Benicio del Toro) tudjuk, hogy az idő kezdetekor, még a teremtés előtt, volt 6 szingularitás amiből lettek a Végtelen kövek. Melyik színű melyik, hol volt és éppen hol van most, illetve a kesztyű melyik foglalatába való azt most vázlatszerűen átvesszük. A fenti képen látható filmbéli Végtelen kesztyű szerinti sorrendben balról-jobbra haladva...

Narancssárga - Az Elme Köve / Mind Stone

Hol volt? Loki jogarában.szmk_marvel_avengers_bosszuallok_infinity_war_vegtelen_haboru_vegtelen_kovek_vegtelen_kesztyu_infinity_gauntlet_1.gifAz első Bosszúállók filmben Loki megkapja a jogarát (közvetetten Thanos-tól) és el is veszíti, majd a második Bosszúállók filmben kiderül, hogy van benne valami meglepetés ami életre hívja Ultront.

Hol van? Vízió homlokában.szmk_marvel_avengers_bosszuallok_infinity_war_vegtelen_haboru_vegtelen_kovek_vegtelen_kesztyu_infinity_gauntlet_4.jpgA Bosszúállók: Ultron korában végül Tony Stark kedves mesterséges intelligenciája Jarvis kel éltre tőle, mégpedig Vízió formájában. A kő pedig láthatóan a homlokában van.

 

Piros - A Valóság Köve / Reality stone

Hol volt? Elrejtve egy szuper titkos helyen, majd Jane Fosterben. Másik neve Aether.szmk_marvel_avengers_bosszuallok_infinity_war_vegtelen_haboru_vegtelen_kovek_vegtelen_kesztyu_infinity_gauntlet_3.gifOdin apja dugta el Malekith és a Sötét Tündérek elől, de a Thor: Sötét világban volt egy világok közötti együttállás, és a mennydörgés istenének egykori kedvese Jane Foster véletlenül pont megtalálta.

Hol van? A Gyűjtőnél.szmk_marvel_avengers_bosszuallok_infinity_war_vegtelen_haboru_vegtelen_kovek_vegtelen_kesztyu_infinity_gauntlet_1.pngMiután Malekith-et legyőzték, az asgardiak a Gyűjtőhöz viszik, mert szerintük kettő végtelen kő egy helyen veszélyes, márpedig ekkor Asgardban őrzik már a Tér Kövét.

 

Kék - A Tér Köve / Space Stone

Hol volt? A falban egy kis fiókban, majd a Hydránál, majd a Shield-nél. Másik neve Tesseract.szmk_marvel_avengers_bosszuallok_infinity_war_vegtelen_haboru_vegtelen_kovek_vegtelen_kesztyu_infinity_gauntlet_2.gifAz első Amerika Kapitány filmben a Vörös koponya találja meg, aztán Tony Stark apja az óceán mélyén, ezzel a kocka Shieldnél köt ki. Loki az első Bosszúállókban a Tesseract segítségével érkezik a Földre és nyit kaput a Chitauri seregnek.

Hol van? Minden bizonnyal Lokinál.szmk_marvel_avengers_bosszuallok_infinity_war_vegtelen_haboru_vegtelen_kovek_vegtelen_kesztyu_infinity_gauntlet_1.jpgLokit bár legyőzik a Bosszúállók és Thor elviszi öccsét a Tesseractal együtt Asgardba, a Ragnarök végén szinte egyértelmű, hogy Loki magához veszi, bár nem mutatják...

 

Lila - Az Erő Köve / Power Stone

Hol volt? A Morag bolygón egy gömbben (Orb).szmk_marvel_avengers_bosszuallok_infinity_war_vegtelen_haboru_vegtelen_kovek_vegtelen_kesztyu_infinity_gauntlet_4.gifPeter Quill fosztogatóként találja meg a gömböt, innetől új utat vesz fel élete és már a Galaxis Őrzőjeként szerzi vissza Ronantől a gömbben rejtőző Végtelen követ.

Hol van? A Nova hadtestnél a Xandaron.szmk_marvel_avengers_bosszuallok_infinity_war_vegtelen_haboru_vegtelen_kovek_vegtelen_kesztyu_infinity_gauntlet_2.pngA győztes csatát és figyelemelterelő táncot követően a kő a Xandaron marad.

 

Zöld - Az Idő Köve / Time Stone

Hol volt? A Kamar-Taj-ban. Másik neve Agamotto szeme.szmk_marvel_avengers_bosszuallok_infinity_war_vegtelen_haboru_vegtelen_kovek_vegtelen_kesztyu_infinity_gauntlet_5.gifDoctor Strange miután profi mágussá avanzsált, kiképzőhelyén rátalál az amulettre és ezzel győzi le Dormammut szórakozva egy jót az idővel.

Hol van? Doctor Strange nyakában.szmk_marvel_avengers_bosszuallok_infinity_war_vegtelen_haboru_vegtelen_kovek_vegtelen_kesztyu_infinity_gauntlet_2.jpgA Ragnarök-ben szerepelt újból Doctor Strange és a nyakában hordta Agamotto szemét, így valószínű mindig nála van, azaz javarészt a Sanctum Sanctorum-ban.

 

A nagy sárga - A Lélek Köve / Soul Stone

Hol volt? Kiderül. Hol van? Kiderül.original.gif

 

 

Szólj hozzá

hype marvel pókember thor vasember hulk spider man iron man avengers amerika kapitány bosszúállók captain america doctor strange guardians of the galaxy starlord galaxis őrzői thanos űrlord hulkbuster gamora drax infinity stones infinity war végtelen háború infinity gauntlet végtelen kövek végtelen kesztyű