2017. júl 19.

LEGOLAND a nem túl messzi-messzi Németországban

írta: szmozizok
LEGOLAND a nem túl messzi-messzi Németországban

Kirándulás kockáknak és gyerekeseknek tengerpart helyett

szmk_star_wars_legoland_6.JPGA világ legnépszerűbb játékmárkája és minden kocka kedvence a LEGO. A legközelebbi kocka zarándokhely Münchentől 100km-re található a németországi Günzburgban. A Legoland Deutschland 2002-ben nyitotta meg kapuit, 140 hektáros alapterületű tömör gyönyör, ahová már a parkolóba hatalmas LEGO kockákkal díszített körforgalom vezet. Egy nap nem elég, de ott aludhatunk kempingben, tematikus bungalókban vagy LEGO vár kinézetű szállodában, a vacsora pedig lehet például LEGO alakú sült krumpli is. A park közepén egy mini világ rengeteg témával és híres építményekkel, körülötte pedig vidámpark kicsiknek és nagyoknak. Lassú és igen gyors, száraz és vizes élmények gyűjthetők, miközben lépten-nyomon kocka építmények vagy kreatív elkockásított dekorációk gondoskodnak arról, hogy mélyen legbelül ritmusosan érezzed: itt aztán "minden szupi szuper!"

A legizgalmasabb filmes vonatkozás, a régóta jól működő szövetség a LEGO és Star Wars között. Ez megmutatkozik a 100 méterenként megtalálható pénznyelő LEGO boltok közül abban, amelyik kimondottan csillagok háborújás, ahova az eredetileg tervezett költségvetésen túl a tartalék költségvetés és vészhelyzet költségvetés sem elég. Ellenben a park középen található Star Wars világban való elmerüléshez elég a belépőjegy, minden más fegyelem kérdése. Több a filmben szereplő bolygó és annak epikus jelenete tökéletes részletességgel van felépítve mégpedig úgy, hogy a karakterek nem mini figurák, hanem szintén kockákból állnak. Persze az életnagyságú vagy még annál is nagyobb LEGO Star Wars karakterek sem hiányozhatnak. A lenti galériák javarészt film és Star Wars rajongói szemmel készültek, az utolsó galéria pedig kevésbé részletesen bemutatja a park többi részét is, mert véleményem szerint, ha a LEGO-t szereted ide egyszer EL KELL menni az életben, aztán majd úgyis újra elszeretnél.

BALJÓS ÁRNYAK - NABOO

 

A KLÓNOK TÁMADÁSA - GEONOSIS

 

A SITHEK BOSSZÚJA - KHASSYKK és MUSTAFAR

 

EGY ÚJ REMÉNY - TATOOINE

 

A BIRODALOM VISSZAVÁG - HOTH

 

A JEDI VISSZATÉR - ENDOR 

 

HÍRESSÉGEK

 

SZÍVFÁJDÍTÓ ÉS PÉNZTÁRCAKÖNNYÍTŐ BOLTOK

 

LEGOLAND

Legimpozánsabb építménye a Bayern München otthona, az Allianz Aréna, több mint 4000 munkaóra alatt 1 millió kockából készült és 30.000 figura üldögél benne, összesen 1,5 tonnát nyom.

 

És LEGOLAND-ben nagyon nehéz fegyelmezettnek lenni...img_3370.JPG

Szólj hozzá

star wars lego other collect LEGOLAND