2016. okt 27.

Idén is Hollywood Classics hangverseny

írta: szmozizok
Idén is Hollywood Classics hangverseny

szmk_hollywood_classics_savaria_szimpfonikusok.JPG8. alkalommal kerül megrendezésre az év egyik kiemelkedő szombathelyi mozis eseménye, a Savaria Szimfonikus Zenekar előadása a Hollywood Movie Music Classics a Bartók teremben. Idén is Pejtsik Péter vezényel és egyben szórakoztat,  a jegyár bár többszöröse egy mozijegyének az élmény Nekem mindig felejthetetlen. Tavaly például a Ponyvaregény szólt nagyot az átéléssel csellózó hölggyel az első sorban, illetve az Éhezők Viadala kórussal előadott zenéje préselt az ülésbe. A filmzenei koncertet Hans Zimmerrel az Arénában biztosan nem szárnyalja túl, de 2 éve a Savaria Szimfonikusok Karib-tenger Kalózai és Eredet produkcióján is ugyanúgy rázott a hideg. Ízelítőnek a múlt évi előadásból:

 

A program mindig kellően vegyes, nem minden az Én ízlésem, de azokat is kár lenne kihagyni, mert élőben a szombathelyi zenekar előadásában minden jól szól. Személy szerint a rendezvény előtti  tűzijátékot meg a vörös szőnyeget hanyagolnám, az ami Nekem semmit nem ad hozzá az előadás színvonalához. Az idei program várós része számomra Howard Shore - A Hobbit, a szokásos James Bond ezúttal Spectre, egy úgynevezett Bud Spencer blokk, és kiemelten a Star Trek zenéje, és amiről nem tudok. Továbbá: Blues Brothers, Csokoládé (Chocolat), Menekülés a győzelembe (Escape to Victory), Asterix az olimpián (Astérix aux jeux olympiques), Ilyenek voltunk (The Way We Were). Fontos még, hogy nincs kihirdetve, de hagyományosan Star Wars a záró darab!

3 előadás lesz November 17-18-19-én, jegyeket itt lehet vásárolni. 

Mindenkinek nyugodt szívvel ajánlom, nem vagyok egy nagy hangversenyre járó, de ezt egyik évben sem hagynám ki, és hálás vagyok, hogy ilyen színvonalas eseményben lehet részem évről-évre a saját városomban. Egyszer talán Steve Jablonsky - Arrival to Earth darabot is hallhatom élőben a Transformers-ből, mert az még bakancslistás.

Szólj hozzá

other hollywood classics savaria szinfonikus